2011. augusztus 3., szerda

Kavicsfestés dominó mintával

Nagyszerű kreatív programlehetőség, ha dominó mintás kavicsokat festünk a gyerekekkel közösen.
Ehhez először is induljunk kis kirándulásra a környéken, és gyűjtsünk hasonló színű, lehetőleg lapos kavicsokat.
Hazaérve mossuk meg jó alaposan szappanos vízzel a kavicsokat, majd rakosgassuk papírtörlőre, és tegyük ki száradni őket. A mosásra nem csak azért van szükség, hogy a kavicsokat megtisztítsuk a portól és a szennyeződésektől, hanem azért is, hogy a festés során jobban megtapadjon felületükön a festék.


A kavicsokat temperával, de hobbi-, vagy akrilfestékkel is megfesthetjük, kinek melyik van kéznél.
A dominó minta elkészítéséhez egy vékony ecsettel, fehér festékkel vigyük fel a mintázatot, majd hagyjuk teljesen megszáradni a festéket.
Ha másféle mintát szeretnénk készíteni a kavicsokra (kis fantáziával sokfélét kipróbálhatunk), és ezt többféle színből szeretnénk készíteni, akkor figyeljünk arra, hogy egyszerre csak egy színt fessünk meg, és ezután hagyjuk azt teljesen megszáradni. Csak száradás után vigyük fel a következő réteget, vagy a következő színt.

Festett kavicsainkat tehetjük kaspók mellé, a bejárati ajtóba, ablakpárkányokra, gyerekszobákba, vagy egy szép lapos tálba, a dohányzóasztalra. Sok örömünk lesz bennük, mert színesek, szépek, vidámak, és egyediek - ráadásul mi magunk készítettük őket, és ez sokat emel a fényükön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése